Сійярто назвав умову, за якої Угорщина підтримає нафтове ембарго проти РФ
19:36 04.05.2022
271

Угорщина погодиться на нові енергетичні санкції проти РФ лише в тому випадку, якщо імпорт сирої нафти з Росії по трубопроводу буде звільнений  від них.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише 444.hu.

"Поетапне припинення постачання нафти із кінцевим терміном до наступного року є рішенням, яке не можна підтримати, оскільки безпечне енергопостачання Угорщини буде повністю знищено пакетом санкцій", - сказав Сійярто.

Сійярто наполягає, що не може підтримати це ембарго, тому що це знищить енергетичну безпеку країни.

"Угорщина зараз може купувати достатньо нафти для функціонування економіки тільки з Росії", — сказав він, додавши, що це географічна та інфраструктурна реальність.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав партнерів не зволікати з ембарго на російські енергоресурси, наголосивши, що ті, хто виступає проти цих кроків, фактично стають співучасниками злочинів Росії в Україні. 

Як повідомлялося, президентка Єврокомісії представила деталі шостого пакета санкцій проти Росії за її агресію проти України.

Урсула фон дер Ляєн пояснила, що поставки сирої нафти з РФ припиняться протягом шести місяців, а продуктів нафтопереробки – до кінця року.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також