Скасувати ПДВ на продукти харчування, – «УДАР Віталія Кличка» запропонував заходи зі зниження цін
13:00 12.02.2022
257

ПДВ вже давно перетворився з важливого джерела наповнення бюджету на джерело багатомільярдної корупції. Через податкові «скрутки» держава регулярно втрачає до 60 млрд грн на рік. Через шахрайство з ПДВ довіру до цього податку значно підірвано, а сам порядок сплати податку чимало експертів називають згубним для бізнесу через необхідність сплачувати його до отримання доходу.

Для захисту незахищених громадян експерти «УДАРу Віталія Кличка» пропонують запровадити нульову ставку ПДВ на соціальні продукти харчування, на житлово комунальні послуги та енергопостачання для населення. Це дозволить реально знизити ціни на продукти харчування та житлово-комунальні послуги до 20%.

Окрім того, доцільно скасувати ПДВ на всі продукти, вироблені в Україні. Заміна податку з обігу (ПДВ) на податок з продажу, що стягується в момент сплати за товари чи послуги, значно спростить життя українському бізнесу

Закон, що знижуватиме ПДВ, стимулюватиме розвиток української економіки, а також дозволить реально знизити ціни на продукти харчування та житлово-комунальні послуги на 20%.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також