Словаччина та Німеччина не домовилися про постачання Україні танків
13:39 21.06.2022
253

Словаччина не змогла домовитись про поставку Україні танків Т-72 в обмін на танки Leopard 2A4, які мала передати Німеччина.

Про це пише Business Insider.

Зазначають, що замість 30 радянських танків Т-72, які обіцяли передати в квітні, ФНР запропонувала лише 15 Leopard, які не компенсують оборонні потреби Словаччини.

Але Берлін запропонував Братиславі лише 15 танків, що недостатньо для покриття словацьких оборонних потреб. Тому угода досі не була втілена.

"Реальність така, що ми не можемо прийняти форму підтримки, обіцяну Чехії або іншим країнам. На кожну передану Україні одиницю оборони вони отримали дві взамін. Тому 15 танків Leopard не можуть бути для нас рішенням, бо нам потрібно 30 бойових танків для батальйону", – повідомила Business Insider речниця міністерства оборони Словаччини.

Нагадаємо, минулого тижня невідомі здійснили масштабну кібератаку на сайт міністерства оборони Словаччини, але її вдалося успішно відбити.

Водночас напередодні інциденту стало відомо, що Словаччина передала Україні чотири вертольоти Мі-17 та один гелікоптер Мі-2, а також боєприпаси для реактивної системи залпового вогню "Град".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також