Пішла легенда - помер Дієго Марадона, у нього зупинилося серце, йому було всього 60 років
12:35 29.11.2020
273

Пішов з життя Дієго Армандо Марадона - лікарі не змогли врятувати його після серцевого нападу 25 листопада, який трапився в будинку аргентинського футболіста.

Відомо, що Дієго переніс операцію з усунення гематоми 4 листопада, вона пройшла успішно і Марадона відновлювався вдома. Дієго був в будинку в місті Тігре неподалік від Буенос-Айреса, він відчував себе добре, був веселим і бадьорим.
Офіційно з 2019 року Марадона працював в «Хімнасія» з Ла-Плати: він був в клубі більше року, після операції за планом не міг виконувати обов'язки головного тренера, тому переключився на функції старшого керівника - місцеві ЗМІ писали, що він виступав перед гравцями по відеозв'язку.

Смерть Марадони першими підтвердили у Федерації футболу Аргентини. Після цього в країні оголосили триденну загальнонаціональну жалобу в знак пам'яті про Дієго.
Влада Неаполя заявили, що в честь Марадони перейменують стадіон. Це питання максимально оперативно винесли на обговорення спортивної комісії міста, але за словами людей, від яких все залежить, ключове рішення вже прийнято. Ідею підтримав і місцевий радник зі спорту, і глава «Наполі» Ауреліо де Лаурентіс - навряд чи щось може перешкодити арені знайти ім'я Марадони.

Аргентинський футболіст провів в «Наполі» 7 сезонів, забив в його складі 115 голів, виступивши в 259 поєдинках. Також разом з Наполі Дієго двічі ставав чемпіоном Італії.

Одну з найсильніших фраз після новини про смерть Дієго вимовив його одвічний конкурент за звання кращого гравця в історії футболу - бразилець Пеле, старше Дієго на 20 років:
«Сумно втрачати друзів таким чином. Не сумніваюся, що одного разу ми з тобою разом зіграємо на небесах».


Відразу після смерті Марадони згадали уривок з передачі 2005 на аргентинському телебаченні:там футболіст брав інтерв'ю ніби сам у себе:
«Що б я сказав на власному похороні? «Спасибі, що грав в футбол - спорт, який дарував мені радість, свободу. Це як тримати небо в руках. І спасибі м'ячу. Так і напишіть на надгробку: «Спасибі м'ячу».


Джерело — Bookmaker Ratings

Автор: Анна Макарчук
Читайте також