У Вінниці українські гімнастки змагались за перемогу в чемпіонаті
11:00 28.04.2017

Сотня художніх гімнасток змагалась за перемогу у чемпіонаті України. Учасниці з Білої Церкви, Дніпра, Чернівців, Чернігова, Рівного та інших міст виступали у вправах без предмету, зі скакалкою, стрічкою, булавами, обручем та м’ячем. Організатори зазначили, що кожну область представляло п’ять спортсменок, а до Вінниці завітали дівчата зі всіх куточків України.

https://www.youtube.com/watch?v=uUVVOBIm9wk&feature=youtu.be

Впродовж трьох днів спортсменки боролись за першість у змаганнях. У четвер, 28 квітня, організатори нагородили переможниць.

За словами віце-президента Федерації з художньої гімнастики Вінницької області Наталії Токар вінничанки гарно продемонстрували себе на змаганнях та отримали багато нагород.

- Наші дівчата змагались у чемпіонаті серед школярів за програмою кандидатів в майстри спорту та майстрів спорту, - зауважила Наталія Токар. – У фінал потрапили чотири вінничанки і ми можемо сказати відверто, що це гарний результат.

До організації чемпіонату у Вінниці долучилась депутатка Вінницької обласної ради та голова благодійного фонду Людмила Станіславенко. Депутатка зауважила, що впродовж трьох днів у Вінниці проходив чемпіонат під час якого спортсменки демонстрували результати своєї наполегливої праці.

- Для мене художня гімнастика – це королева спорту, - сказала Людмила Станіславенко. – Тому коли минулого року організатори чемпіонату звернулись з проханням допомогти в організації я одразу погодилась. Подібні змагання стимулюють дівчат розвиватись. Аби стимулювати юних спортсменок минулого року моїм фондом було запроваджено щoрічну нoмінацію - «Надія Вінницькoї худoжньoї гімнастики». Я вдячна організаторам, тренерам та дівчатам за їх наполегливу роботу та за те, що другу весну поспіль в нашому місті проходить свято краси.

Наталія Токар зазначила, що завдяки гарним виступам вінничанок на змаганнях державного рівня чемпіонат України з гімнастики художньої проходитиме на Вінниччині на постійній основі.

- Минулого року у нашому місті пройшов перший чемпіонат, - розповіла віце-президент Федерації з художньої гімнастики на Вінниччині. – Нам вдалось провести його на найвищому рівні, потім ми нам дали можливість провести спартакіаду з гімнастики художньої. Ми намагаємось аби вінничанки досягали найвищих успіхів та потрапляли до олімпійської збірної, адже лише після цього можна говорити про перемоги на змаганнях світового рівня.

Наталія Токар зауважила, що тренери працюють над тим, щоб юні спортсменки досягали перемог, а не просто витрачали час на тренування.

Читайте також