Вінницький «Elite Cup» зібрав 480 гімнасток із різних регіонів
19:48 12.06.2024
313

У Вінниці, на базі СК «Нокаут», відгомонів 11-й відкритий турнір з художньої гімнастики «Elite Cup». Він зібрав близько 480 учасниць. Вони представляли 20 команд із різних міст України: Києва, Харкова, Одеси, Житомира, Рівного, Вишгорода, Калинівки, Вінниці і Хмельницького.

Організаторами змагань були тренери клубу Elite Дарʼя Чернякевич і Ольга Оксамитна. За їхніми словами, цього року Кубок став особливим. Адже вперше для гімнасток (починаючи від категорії 2015 р.н. до групи майстрів спорту України) були започатковані фінальні вправи. До фіналів виходило по дев’ять спортсменок в кожній групі. Через це суддям стало легше порівнювати найсильніших. І підсумкові результати стали більш точними і закономірними. Переможниці в кожній групі, на радість дівчаткам, отримували великі іграшкові панди.

Нагороджувалися призерки не лише у багатоборстві, але й в окремих та фінальних вправах.  

— Багато наших спортсменок стали переможницями. В групі майстрів спорту України перемогла Соломія Чирка, серед кандидатів у майстри — Юлія Плахова і Єва Пинько, серед дівчат 2013 р.н. — Єлизавета Харченко, 2016 р.н. — Аліса Смішна, 2017 р.н. –—  Мілана Соцька. Турнір мав статус яскравого закриття сезону, а новий  —  розпочнеться вже у вересні, —  розповіла Дарʼя Чернякевич.       

Джерело: Асоціація спортивних журналістів Вінниччини  

Автор: Анна Макарчук
Читайте також