Вболівальник з райдужним прапором вибіг на поле під час гімну Угорщини перед матчем Євро-2020
21:02 24.06.2021
410

УЄФА раніше не дозволив Мюнхену влаштовувати акцію на підтримку ЛГБТ-спільноти Угорщини, де заборонили говорити про гомосексуальність в школах.

Перед початком матчу третього туру групового етапу чемпіонату Європи між збірними Німеччини та Угорщини на поле вибіг уболівальник з райдужним прапором, повідомляє ВВС.

На вболівальнику була футболка німецької збірної. Він вискочив на поле з трибун під час виконання гімну Угорщини. Охорона повалила чоловіка на землю і вивела з поля.

Минулого тижня парламент Угорщини прийняв закон, що забороняє поширювати в школах матеріали про гомосексуальність і трансгендерність. В знак підтримки з угорською ЛГБТ-спільнотою влада Мюнхена хотіли підсвітити стадіон у веселкові кольори перед матчем Угорщина - Німеччина, однак УЄФА визнав це політичною акцією і заборонив проводити її.

Рішенням УЄФА обурилися багато футбольних клубів та гравці. У соцмережах запустили флешмоб, в рамках якого стали публікувати ЛГБТ-прапори. До акції підтримки приєднався, зокрема, німецький футбольний клуб «Штутгарт».

 

 

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також