Сьогодні відбудеться фінал Кубка Конфедерацій
15:00 02.07.2017
253

Німеччина і Чилі вперше зіграють у фіналі Кубка Конфедерацій, котрий розпочнеться сьогодні о 21:00, передає УНН з посиланням на сайт ФІФА.

До початку фінальної зустрічі Кубка Конфедерацій-2017 у Санкт-Петербурзі з упевненістю можна сказати тільки одне - володарем трофея стане команда, яка раніше його не вигравала. Раніше в "турнірі чемпіонів" перемагали збірні Бразилії (4 рази), Франції (двічі), Аргентини, Мексики і Данії (по разу).

Фінал в Санкт-Петербурзі стане вже другою зустріччю Німеччини і Чилі в рамках нинішнього Кубка Конфедерацій: на груповій стадії команди розійшлися миром - 1:1. Тоді чемпіони Південної Америки вийшли вперед вже на 6-й хвилині завдяки м'ячу Алексіса Санчеса, але німці під завісу першого тайму зусиллями Ларса Штіндля зрівняли рахунок.

Відзначимо, що у збірної Чилі є унікальна історична можливість продовжити свою переможну серію на великих футбольних турнірах. Після тріумфу на Кубку Америки в 2015-му і 2016 році "червоні" тепер можуть завоювати третій престижний трофей за три роки.

Примітно, що одразу три німецьких футболіста мають непогані шанси отримати звання кращого бомбардира турніру і стати володарем Золотої бутси "adidas". Поки в гонці снайперів лідирує Тімо Вернер (3 м'ячі; 1 гольова передача), за ним розташувалися його партнер по команді Леон Горецьки (3; 0), португалець Кріштіану Роналду (2; 1), а також Ларс Штіндль (2; 0). Втім, кращий футболіст планети з Португалії вже не зможе втрутитися в цю боротьбу, оскільки покинув турнір за сімейними обставинами.

Зауважимо, що до таких легендарних гравців в історії футболу, як Дієго Марадона і Роналдо, приєднаються і будуть спостерігати за поєдинком на трибунах - Халк, Жуліо Баптиста (Бразилія), Марсель Десаї (Франція), Самюель Ето'О (Камерун) та Іван Саморано (Чилі).

Додамо, що у матчі за третє місце зустрінеться Мексика та Португалія.

Як повідомляв УНН, К.Роналду не зіграє в матчі за третє місце Кубка конфедерацій.

Джерело: УНН
Читайте також