У вінничанина-паралімпійця підростають майбутні чемпіони з боротьби
13:10 20.07.2023
280

Костянтин Ільніцький — іменитий тотально незрячий вінницький дзюдоїст. Він є членом параолімпійської збірної України, чемпіоном і призером чемпіонатів України з дзюдо серед спортсменів із вадами зору, кандидатом у майстри спорту. Родина паралімпійця намагається не відставати від батька.

У Костянтина Ільніцького —  троє дітей. Він всіх залучив до спорту. Молодших нащадків — до улюблених єдиноборств.

16-річний Давид —  кандидат у майстри спорту України з греко-римської боротьби. Він поступив до Національної академії Державної прикордонної служби України (Хмельницький).

При вступі Давид підтягнувся 35 разів. Це найбільше всіх на курсі. Загалом за фізпідготовку набрав 194 бали із 200 можливих. У виші Давид займатиметься бойовим самбо і рукопашним боєм, —  розповів Костянтин Ільніцький.

14-річна Аліса —  чемпіонка Вінниці і області з дзюдо. Цього літа вона поступила на відділення дзюдо коледжу при столичному Національному університеті фізичного виховання і спорту. Навчатиметься там з 9 по 11 класи.

Думаю, Аліса зможе в столиці успішно розвивати свою спортивну кар’єру. Недарма у коледжі дзюдоїстів тренуватиме Карен Балаян – заслужений майстер спорту, заслужений тренер України, екстренер національної збірної. У Аліси є перспектива з часом навіть поборотися за місце в Олімпійській збірній України, — вважає Костянтин Ільніцький.

Старша дочка Костянтина, 22-річна Олена закінчила бакалаврат Національної академії внутрішніх справ. Наразі вона заочно навчається в магістратурі Харківського національного університету внутрішніх справ і паралельно працює в Головному управлінні національної поліції у Вінницької області. Раніше Олена займалася легкою атлетикою. Зокрема, бігом.

Добре, коли діти дружать зі спортом. Адже у здоровому тілі — здоровий дух. До того ж, коли люди займаються боротьбою, вони прораховують свої дії наперед і таким чином розвивають свій інтелект, —  наголосив Костянтин Ільніцький.         

Матеріал та фото: пресцентр Вінницької обласної організації УТОС

Автор: Анна Бурлака
Читайте також