Українці завоювали п'ять нагород у другий день на Всесвітніх іграх
20:01 23.07.2017
254

Другий змагальний день на Х Всесвітніх іграх видався багатим на події, емоції і медалі, інформує Спортивний комітет України, - пише korrespondent.net.

Українці продовжили змагатися в парашутному спорті, художній гімнастиці, спортивній аеробіці, підводному спорті, у скелелазінні і сумо.
Сумо подарувало Україні "золото" і "бронзу". Першою українською чемпіонкою Всесвітніх ігор стала сумматоре Світлана Тросюк у категорії до 65 кг. А бронзову нагороду завоювала українка Марина Максименко у ваговій категорії до 80 кг.
Відбулися також змагання зі скелелазіння серед чоловіків у дисципліні "швидкість". Саме тут виступав Данило Болдирев - абсолютний фаворит змагань. Він впевнено подолав кваліфікацію з фантастичними результатами - 5,60 і 5,59 секунди, але припустився у фіналі прикрої помилки - фальстарту. Ця помилка коштувала йому чемпіонського звання, але не перешкодила стати срібним призером Всесвітніх ігор.
Також продовжили боротьбу за медалі українські русалоньки - представниці підводного спорту. Бронзову медаль у дисципліні на 100 м у біластах завоювала Ірина Пікінер. Такої же проби медаль виграла в плаванні в ластах на 400 м Анастасія Антоняк.
Впевнено своїм шляхом рухається єдиний представник національної збірної в парашутному спорті Андрій Стальной. У чотирьох заліках купольного пілотування Андрій показав 27, 13, 3 і 27 результати.
Художня гімнастика так і не принесла "жовто-блакитним" медалей - у вправі з булавами Вікторія Мазур стала восьмою, а ось зі стрічкою українки навіть не пробилися до фіналу.
Таким чином, після двох днів Всесвітніх ігор в активі українців одне золото, одне срібло та п'ять бронзових медалей й 11 загальнокомандне місце.
Читайте також