Український боксер Олександр Хижняк завоював олімпійську ліцензію
13:30 08.06.2021
256

У неділю, 6 червня у рамках Європейського ліцензійного турніру у Парижі відбулися заключні бої чвертьфінальної стадії. Цього дня змагалися четверо українських боксерів, та лише один з них зміг залишити квадрат рингу переможцем. Про це повідомляє пресслужба ФБУ.

Лідер української команди, чемпіон світу та Європи, переможець Європейських ігор-2019 Олександр Хижняк додав до свого багатого списку спортивних досягнень завоювання ліцензії на Олімпійські ігри у Токіо-2020 у вагові категорії до 75 кг! У чвертьфінальному двобої полтавчанин здобув впевнену і беззаперечну перемогу над представником Швеції Адамом Чартоі. Слід відзначити, що протягом поєдинку не було жодної миті, яка б змусила засумніватися у перевазі Сашка. Бій був зупинений у третьому раунді за повного домінування боксера Національної збірної України!

Таким чином, Олександр Хижняк стає четвертим українським боксером, який заволодів путівкою на Олімпіаду. До цього володарями ліцензій стали Микола Буценко, Ярослав Харциз та Анна Лисенко.

Дуже близьким до участі в Іграх-2020 був український суперважковаговик Цотне Рогава, який у вирішальному поєдинку за олімпійську ліцензію зустрівся з Мухаммадом Адбуллаєвим з Азербайджану. Шкода, але наполегливості та бійцівського характеру Цотне виявилося замало. Бій був рівним, та все ж лише один суддя віддав перевагу Цотне, у той час як четверо схилилися на бік його опонента.

Читайте також