УЄФА вимагає від футболістів не прибирати напої спонсорів на прес-конференціях Євро-2020
12:35 18.06.2021
266

Після того як Кріштіану Роналду прибрав дві пляшки Coca-Cola і порадив усім пити воду, тренер збірної Росії Станіслав Черчесов взяв відразу дві пляшки газованого напою і відкрив одну об іншу. Однак він не знав про вчинок португальського футболіста.

В УЄФА проять гравців національних збірних, що беруть участь в Євро-2020, не прибирати на прес-конференціях продукцію спонсорів турніру. Про це повідомляє Associated Press.

«Це важливо, тому що доходи спонсорів мають значення для турніру і для європейського футболу», - заявив директор УЄФА з організації заходів Мартін Каллен. За його словами, в УЄФА поспілкувалися з командами з цього приводу. Однак Каллен допустив, що напій можна не ставити поруч з футболістами, які не можуть пити його з релігійних переконань.

Все почалося з того, що 14 червня нападник збірної Португалії Кріштіану Роналду на прес-конференції перед матчем чемпіонату Європи з футболу з командою Угорщини прибрав зі столу дві пляшки Coca-Cola. Після цього спортсмен підсунув пляшку води і португальською мовою закликав всіх пити воду.

На наступний день французький півзахисник Поль Погба на прес-конференції після переможного матчу проти команди Німеччини прибрав зі столу пляшку безалкогольного пива компанії - спонсора турніру. Ймовірно, таке рішення футболіста пов'язано з тим, що він мусульманин і взагалі не вживає алкогольні напої.

А 16 червня півзахисник збірної Італії Мануель Локателли відсунув пляшку Coca-Cola і поставив перед собою пляшку води. Він зробив це на прес-конференції після переможного матчу проти збірної Швейцарії.

Однак тренер збірної Росії з футболу Станіслав Черчесов «підтримав» виробника газованих напоїв і випив Coca-Cola на прес-конференції перед матчем проти збірної Фінляндії (0: 1). У розмові з захисником команди Георгієм Джикії він зізнався, що не знав про вчинок Роналду.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також