США спростять в'їзд для громадян країн-членів ЄС та України
20:27 20.09.2021
258

США і Європейський союз скасують обмеження на поїздки для повністю вакцинованих громадян. Рішення торкнеться і українців, які направляються в США через європейські союзи. Про це повідомляє Politico.


При цьому посол ЄС в США Ставрос Ламбріндіс заявив, що сподівається на скасування заборони на поїздки в США найближчим часом. Заборону на поїздки ввів ще Дональд Трамп в березні 2020 року і його продовжив нинішній президент Джо Байден. Заборона поширювалася навіть на транзит через ЄС, тому туристам доводилося подорожувати в обхід європейських хабів.

Правда, були і винятки, наприклад люди, які представляли інтерес для влади США і отримали індивідуальний дозвіл на подорож.


Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон 20 вересня має зустрітися з координатором Білого дому Джеффрі Зіентсом і за підсумками переговорів сторони зроблять оголошення. Зняття заборони торкнеться громадян країн Шенгенської зони, Великобританії та Ірландії. Передбачається, що нові правила вступлять в силу вже через кілька тижнів.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також