Судитимуть військових, які допомогли втекти підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині
20:55 24.07.2024
284

У Державному бюро розслідувань повідомили, що завершили досудове розслідування стосовно двох військових, які допомагали переховуватись підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині. Обвинувальні акти направлено до суду.

В ДБР нагадують, що 20 квітня 2024 року на Вінниччині вночі розстріляли поліцейських, один з правоохоронців загинув. Після трагічної події, нападники вирішили втекти за кордон та звернулись за допомогою до двох знайомих військовослужбовців. Один з них до того ж самовільно залишив військову частину в Одеській області.

«Незважаючи на те, що всій країні було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти відгукнулись та вирішили допомогти втікачам. Зокрема, один з них передав авто для втечі за кордон, а інший – поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав нападникам.

24 квітня 2024 року працівники ДБР затримали одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних та самовільно залишив військову частину.

Він обвинувачується у самовільному залишення місця служби (ч. 5 ст. 407 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Інший військовий обвинувачується у приховуванні злочину (ч. 1 ст. 396 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років», - йдеться у повідомленні.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Нагадаємо, що фігурантам розстрілу вручили підозру . Затриманим інкримінують посягання на життя працівника правоохоронного органу та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами(ст. 348 та ч. 1 ст. 263 КК України).

Автор: Єва Козаченко
Читайте також