78% жителів прифронтових районів України виступають за відновлення культурних закладів після війни
18:12 29.01.2024
277

Згідно з дослідженням соціологічної групи "Рейтинг", 78% жителів прифронтових районів України висловили думку, що реконструкцію пошкоджених закладів культури слід розпочинати лише після завершення військових дій. Лише 17% респондентів підтримують ідею їх відновлення в поточний час.

Дослідження також виявило розкол у поглядах щодо фінансування культурних заходів під час війни: 50% опитаних підтримують цю ідею, в той час як 44% виступають проти, а 6% не змогли визначитися з відповіддю.

Серед жителів Дніпропетровської та Одеської областей спостерігається більша підтримка фінансування культурних заходів під час війни, тоді як у Херсонській області цей показник нижчий.

Вікова група від 18 до 35 років та особи, які часто відвідують культурні установи такі як бібліотеки та клуби, також виявили більшу підтримку інвестицій у культурні заходи в цей період.

Більшість опитаних (понад 70%) вважають, що фінансування культурних заходів у їхніх громадах повинна забезпечувати місцева влада. Інші варіанти фінансування, такі як центральна влада, бізнес, благодійні фонди, міжнародні та громадські організації, підтримують від 19% до 29% респондентів, тоді як внесок звичайних громадян підтримують лише 8%. Схожі показники зафіксовані й щодо фінансування закладів культури, де 72% опитаних вважають за краще фінансування з боку місцевої влади.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також