Дефіцит в енергосистемі суттєво зріс: в Україні застосовують аварійні відключення
11:38 23.01.2023
271

Споживання електроенергії зросло з початком робочого тижня та поступовим зниженням температури по всій Україні - дефіцит потужності зріс. Усі області отримали ліміти споживаня на всю добу, зранку ліміти вже перевищені у п'яти областях.

Про це заявили в "Укренерго".

За даними Укренерго, на 23 січня ситуація наступна:

  • Споживання електроенергії: більше, ніж у неділю, що пов'язано з початком робочого тижня, а також поступовим зниженням температури по всій Україні. У зв’язку з цим зріс дефіцит потужності.
  • Причина дефіциту: внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. Остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових електростанцій. Виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.
  • Обмеження споживання та відключення: до всіх обленерго доведені ліміти споживання на всю добу. Уже зранку ліміти перевищені у п’яти областях: Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Волинській та Львівській, де наразі застосовуються аварійні відключення, які можливі також в інших областях.
  • Ремонтні роботи: «Укренерго» вдалося відновити одну з ліній 330 кВ на південному сході країни.
Автор: Павло Петрушко
Читайте також