"Дія" анонсує вісім нових послуг: від розмитнення авто до онлайн-шлюбів
19:01 12.02.2024
258

Застосунок "Дія" незабаром розширить перелік своїх послуг, включивши такі важливі опції, як розмитнення автомобілів, реєстрацію шлюбів онлайн, створення кабінету пацієнта та інші сучасні рішення, спрямовані на полегшення повсякденного життя громадян України.

Міністерство цифрової трансформації України анонсувало введення вісьмох нових функцій у популярний державний застосунок, який вже містить понад 14 цифрових документів та 30 сервісів. Завдяки майбутнім оновленням, користувачі зможуть відмитнювати авто, укладати шлюби, отримувати медичні послуги онлайн та користуватися численними іншими можливостями без необхідності відвідування державних установ.

  • Розмитнення авто. Це один з найбільш довгоочікуваних сервісів, який зробить процес розмитнення прозорим та швидким, без будь-яких суб’єктивних рішень з боку митниці та людського фактора. Для розрахунку ціни враховуватимуть лише сталі характеристики, на які не може вплинути митник.
  • Онлайн-шлюб. Завдяки послузі українці зможуть одружуватися навіть не виходячи з дому. Чи навіть, якщо перебувають у різних містах зі своїми коханими.
  • Сервіси для ветеранів. Нададуть можливість отримати онлайн-статус учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, члена сім’ї загиблого захисника чи захисниці України.
  • Кабінет пацієнта і медичні пуші. Сервіс дозволить зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ) через "Дію", а потім вибрати лікаря та підписати декларацію. Крім того, повідомлення від ЕСОЗ надходитимуть ще й у "Дію".
  • Відкритий код "Дії". Допоможе експортувати застосунок в інші країни та супроводжувати його інтеграцію. Крім того, дозволить IT-спільноті долучитися до аналізу коду й пропонувати зміни чи покращення.
  • Більше документів у застосунку. Зокрема, освітні атестати та дипломи, актові записи цивільного стану про народження, зміну імені, шлюб та розлучення. Окрім свідоцтва про народження дитини, у батьків відображатиметься і власне, а також дітей старше за 18 років.
  • "Дія.Підпис" для юридичних осіб. Найзахищеніший електронний підпис стане доступний і для бізнесу. Це допоможе пришвидшити процеси та зробити прозорими дії підприємців.
  • "Дія" для партнерів. Новий сценарій інтеграції, який дасть змогу партнерам авторизувати користувачів "Дії" з отриманням ПІБ, номера телефону і пошти.

Запровадження цих послуг стане значним кроком у напрямку цифровізації державних послуг та підвищення їх доступності для всіх громадян України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також