Підготовка до зими: установи Мінсоцполітики, які надають послуги людям з інвалідністю, стають більш енергонезалежними
Сьогодні, 16:15

Установи Міністерства соціальної політики України, які, зокрема,  надають реабілітаційну допомогу людям з інвалідністю у різних регіонах країни, активно працюють над забезпеченням безперебійної роботи під час осінньо-зимового періоду 2024/25 років. 

Так, у разі відключення електроенергії усі установи забезпечені дизельними генераторами необхідної потужності. Це дозволить забезпечити роботу котелень, їдалень, реабілітаційних кабінетів та інших важливих об’єктів окремих центрів. 

Окрім цього, реалізуються і проєкти з посилення енергонезалежності. Дитячий реабілітаційний центр “Промінь” у Вінниці працює над облаштуванням сонячної електростанції. Вже підготовлена проєктна документація і здійснюється закупівля потрібного обладнання. Станція генеруватиме та накопичуватиме сонячну електроенергію, що зробить центр більш енергонезалежним і забезпечить його сталу роботу у разі відключення електроенергії. 

Також низка закладів готові працювати і в умовах можливого відключення централізованого теплопостачання. Частина установ має альтернативні джерела тепла, зокрема твердопаливні котли та автономні системи опалення. У ході підготовчих заходів до осінньо-зимового періоду спеціалісти провели технічне обслуговування систем теплопостачання, обстежили димовентиляційні канали, перевірили обладнання котелень та теплових вузлів, здійснили закупівлю різних видів палива (газу, твердопаливних пелет та дров). Також були утеплені будівлі, а вікна замінили на енергоефективні.

Перелік та контактна інформація про установи у підпорядкуванні Мінсоцполітики, що надають послуги людям з інвалідністю - за посиланням  https://www.msp.gov.ua/news/22826.html 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також