Хто такий справжній керівник і які якості він повинен мати?
18:00 20.04.2023
404

Хто такий керівник? Той, хто отримує більшу зарплату? Хто є важливою людиною? У кого є влада та авторитет? Хто має підлеглих? Існує безліч думок про те, хто такий керівник. Далі спробуємо відповісти на ці питання більш детально.

Керівник — це людина в організації, яка наділена повноваженнями та відповідає за прийняття та здійснення важливих рішень. Це той, хто вирішує, що робити, як робити та несе за це відповідальність. Це та людина, яка є авторитетом для своїх співробітників та помічників. Якщо начальник діє під впливом настрою, постійно змінює пріоритети та підходи до роботи, то замість узгодженості дій отримає хаос.

Затребуваність вакансії та основні завдання 

В нашій країні існує багато компаній і щодня відкриваються нові. І кожній з них потрібен грамотний організатор. Тому вакансії керівника в Києві наразі досить затребувані. Головною метою будь-якого керівника є «організація ефективної роботи» і для цього йому потрібно впливати на людей, щоб вони діяли певним чином. 

Якими якостями повинен володіти керівник

Довгі роки тестувань різних категорій начальників виявили цілісну картину того, якими рисами повинен володіти керівник. Розглянемо основні з них:

  •     Людина, яка обіймає керівну посаду повинна бути здатна виконувати будь-яку роботу, яка є в компанії, краще ніж співробітники.
  •     Вміти підтримувати добрі стосунки з підлеглими і допомагати зрозуміти, у чому полягають їх обов'язки. Будь-якому колективу потрібен енергійний, оптимістичний ентузіаст, який одним своїм виглядом буде подавати співробітникам приклад і мотивувати їх на поліпшення діяльності.
  •     Бути зацікавленим в зростанні організації, а не тільки у своїй кар'єрі. Справжній лідер обов'язково зацікавлений у тому, що він залишить по собі. Ідучи, він має залишити результат своєї роботи, а не забрати все з собою.
  •     Вміти робити ставку на інших. Керівник, що правильно діє, охоче передає знання, дає поради, допомагає зростанню інших, не шкодуючи на цей час. Він завжди готовий допомогти професійному зростанню та розвитку, просуванню інших службовими сходами.


Тільки той керівник, який бажає досягати великих цілей і перемог у своїй галузі, може отримати масштабні результати. Лідер відстоюватиме свій вплив на підлеглих, вимагатиме, щоб ніхто без вагомих підстав не втручався в його сферу діяльності. У той же час він усвідомлює, що все хороше і все погане, що відбувається — результат його дій як керівника.

Немає ідеальних керівників, але є прямий обов'язок — прагнути покращувати стандарти в галузі управління, постійно підвищувати компетентність і виводити свою сферу діяльності на новий рівень.
 

Читайте також