На виплати вакцинованим від коронавірусу цьогоріч виділять 8 мільярдів
15:59 02.12.2021
256

Кабінет міністрів України планує збільшити загальну суму виплат за повну вакцинацію від COVID-19 до 8 млрд грн у цьому році. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Оскільки очікуємо збільшення звернень, прийнято рішення збільшити суму, яка буде спрямована на виплати українцям вже цього року до 8 млрд грн. Найближчим часом Верховна Рада має розглянути це питання», - зазначив Шмигаль.

Він вкотре наголосив на тому, вакцинація залишається національним пріоритетом. «Це питання безпеки країни, тому уряд продовжує впровадження програми виплат по 1 тисячі гривень для усіх вакцинованих. Ініціативна Президента реалізується у кілька етапів. На старті програма отримання коштів відбуватиметься через додаток Дія. Це найшвидший та найпростіший спосіб. Фактично 100 офлайн пунктів підтримки Дії надаватимуть допомогу по всій Україні. Ціль програми – підтримати бізнес, який постраждав внаслідок пандемії, простимулювати вакцинацію у державі», - сказав Шмигаль.

Виплата тисячі гривень здійснюватиметься у вигляді ваучерів, сертифікатів або депозитів усім громадянам, які пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції як до 19 грудня, так і після. Ініціатива є масштабною програмою підтримки бізнесу, а не “тисячею за вакцинацію”. За його словами, механізм виділення грошей ще проробляють, але вже можна сказати, що це не готівка на руки.

Раніше Шмигаль повідомляв, що у програмі щодо виплатити по 1 тисячі гривень усім повністю вакцинованим громадянам зможуть взяти участь приблизно 6 тисяч суб’єктів бізнесу.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також