Окупанти в Криму дали українцю 11 років в'язниці
17:30 21.05.2021
254

Так званий суд в окупованому Криму засудив українця Івана Яцкіна. Справа стосувалась нібито збору та передачі Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Людмила Денісова.

“Сьогодні вчергове підконтрольний російській окупаційній владі так званий «Верховний суд Криму» оголосив незаконний вирок громадянину України Івану Яцкіну за сфабрикованою кримінальною справою за нібито «збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії»”,- пише Людмила Денісова.

Яцкіну дали 11 років в'язниці з відбуванням покарання у колонії суворого режиму, а після закінчення терміну — 1 рік обмеження волі адміністративного нагляду.

“Цей незаконний вирок так званого суду є демонстрацією системних політичних репресій окупаційної влади стосовно наших громадян, які вільно висловлюють проукраїнську позицію на території тимчасово окупованого Криму”,- наголошує  Денісова

Також вона закликала міжнародну спільноту відреагувати на незаконне судилище та посилити тиск на РФ  задля захисту прав громадян, які залишилися проживати на території тимчасово окупованого Криму та звільнити усіх незаконно утримуваних країною-агресором громадян України.

 

Читайте також