Оновлення даних через Резерв+ відповідає закону, але повістки все ще можуть вручати на вулиці
15:00 04.06.2024
298

Оновлення облікових даних через застосунок Резерв+ відповідає новим вимогам закону, який набрав чинності з 18 травня. Проте особи, які порушили правила військового обліку, можуть бути у розшуку і направлені на військово-лікарську комісію (ВЛК). Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

На запитання, чи можуть вручати повістки на вулиці тим, хто оновив свої дані через Резерв+ і показав це представникам ТЦК, Лазуткін відповів, що це можливо.

"Повістку дійсно можуть вручити на вулиці. Якщо людина оновила свої дані через Резерв+, вона виконала норму закону, яка набула чинності з 18 травня 2024 року. Але вона дійсно може бути у розшуку через порушення правил військового обліку і також може бути направлена на ВЛК для уточнення даних," - зазначив він.

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що застосунок Резерв+ юридично дозволяє оновити військово-облікові дані, і в такому випадку особа не підпадає під адміністративний штраф.

Заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко повідомила, що з 18 червня у Резерв+ з’явиться QR-код, який дозволить використовувати електронні дані як повноцінний військовий обліковий документ, замінюючи паперові версії.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також