Повістки в суд надсилатимуть через «Дію». Рада підтримала законопроект
16:33 01.07.2022
256

Верховна рада ухвалила в першому читанні законопроект щодо здійснення судочинства в умовах воєнного чи надзвичайного стану. Інформацію щодо судових засідань надсилатимуть через «Дію».

Про це повідомила народний депутат, голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк у своєму Telegram-каналі.

"Парламент підтримав законопроект про здійснення судочинства в умовах воєнного чи надзвичайного стану. Так, документом передбачено, що частину дій, пов’язаних із судочинством, запровадять у електронній формі, зокрема у "Дії", - написала Шуляк.

За її словами з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, в тому числі з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), здійснюватиметься:

  • надання інформації про суд, який розглядає справу, сторони спору та предмет позову;
  • місце, дату і час судового засідання;
  • відображення та отримання в електронній формі судового рішення по справі, виконавчого документу, виданого у формі електронного документу, особою, що є стороною по справі.

"Зауважу, що надання в такому вигляді інформації не матиме статусу офіційного повідомлення, але учасник судового процесу буде поінформований і зможе в подальшому вжити необхідних заходів для захисту своїх прав та інтересів, в тому числі отримати офіційну інформацію про рух справи, про судові рішення у справі, ознайомитися з матеріалами справи тощо", - зазначила Шуляк.

Окрім того, вона повідомила, що надається можливість суддям збиратися дистанційно для вирішення внутрішніх питань. Так, під час дії воєнного чи надзвичайного стану, а також під час дії карантину, встановленого Кабміном з метою запобігання поширенню COVID-19, збори суддів можуть проводитись дистанційно у режимі відеоконференції.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також