Припинено випробування вакцини від коронавірусу через незрозумілу «побочку»
10:15 09.09.2020
272

Відома англо-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca призупинила випробування своєї вакцини від коронавірусу через незрозумілу хворобу одного з добровольців. Загалом це стандартний запобіжний засіб при випробуваннях вакцин, призначений для того, щоб експериментальні вакцини не викликали серйозних реакцій у добровольців, повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на CNN.

Розробники вакцини пояснюють ситуацію наступним чином:"Це нормальна дія, яка має відбуватися кожного разу, коли в одному з випробувань виявляється потенційно незрозуміле захворювання, поки воно розслідується, щоб забезпечити цілісність випробувань. У великих випробуваннях хвороби будуть виникати випадково, але їх потрібно перевіряти ретельно і незалежно".

Нагадуємо, вакцина AstraZeneca – одна з трьох вакцин проти коронавірусу, що знаходяться на третій стадії випробувань в США.

Раніше, вакцина проти коронавірусу, розроблена в Оксфордському університеті і в компанії AstraZeneca, показала позитивні результати при тестуванні на добровольцях.

Читайте також