На Вінниччині реконструюють гуртожиток  - в ньому житимуть переселенці
Сьогодні, 10:17
254

У селі Шипинки Копайгородської громад, що на Вінниччині, створюється соціальне житло для внутрішньо переміщених осіб. Після ремонту в будинку буде 14 кімнат, одна з них – на п’ять осіб. Вона передбачена для сім’ї, де є діти з інвалідністю. Крім того, будуть кімнати на чотири, три, дві та одну особу. Проєкт реалізується за підтримки Управління Верховного Комісара у справах біженців ООН.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Для соціального житла взяли приміщення гуртожитку, площею близько 500 м². реконструюють у квартири для ВПО.

У минулому – це житлова будівля, яка належала підприємству ПрАТ «Вінниччина». Ми звернулися до підприємства з листом, щоб вони передали цю будівлю для потреб ВПО,  - розповіла Копайгородська селищна голова Людмила Кушнір.

 

В рамках проєкту передбачений повний ремонт приміщення, встановлення систем опалення, водопостачання, каналізування. Також кімнати облаштують меблями.

В соціальному будинку кожна родина житиме автономно.

В кожній квартирі-кімнаті буде туалет, душова кабінка, невеличка кухня. Крім того, облаштовується пральня – спільна для всіх. Загалом у нашій громаді проживає близько 80 переселенців. На жаль, в селах немає для них таких умов, яких хотілося. Тому таке соціальне житло – потрібне. З фінансуванням проєкту допомогло УВКБ ООН. Ми також співпрацюємо з ГО «Металаб», – зазначила Людмила Кушнір.

Ремонт приміщення розпочався в серпні 2024 року.
 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також