Наркотичний коктейль: що знайшли у водія Nissan Leaf?
Сьогодні, 10:32
283

У Вінниці на Немирівському шосе патрульні зупинили автомобіль Nissan Leaf за порушення правил дорожнього руху. Під час перевірки документів у 33-річного водія правоохоронці помітили ознаки наркотичного сп'яніння.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Патрульної поліції у Вінницькій області.

Зазначається, що з метою підтвердження підозр водія було доставлено до медичного закладу для проходження огляду у лікаря-нарколога.

За результатами тестування в організмі чоловіка виявили наявність трьох наркотичних речовин: екстазі, амфетаміну та метамфетаміну. Водій Nissan Leaf тепер відповідатиме перед законом за керування транспортним засобом під дією наркотиків. На нього склали протокол за порушення ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані наркотичного або алкогольного сп’яніння).

Штрафи та відповідальність за керування під наркотиками Згідно з чинним законодавством України, керування автомобілем у стані наркотичного сп'яніння передбачає значні штрафи, адміністративну або кримінальну відповідальність.

За перше порушення передбачено штраф у розмірі 17 000 гривень та позбавлення права керування на строк до одного року.

Повторне порушення може призвести до серйозніших наслідків, включаючи позбавлення права керування на триваліший період або навіть арешт. Керування автомобілем під дією наркотиків становить значну загрозу як для самого водія, так і для інших учасників дорожнього руху. Порушення координації та сприйняття під впливом наркотичних речовин збільшує ризик виникнення аварійних ситуацій, що може призвести до тяжких наслідків.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також