Департамент кіберполіції відзначив студента Вінницького технічного університету за кіберзахист держави
13:00 23.05.2022
355

Студенти Вінницького національного технічного університету захищають країну від російських кібератак. Подякою Департаменту кіберполіції Національної поліції України відзначено Івана Савчука — третьокурсника кафедри захисту інформації за проявлений професіоналізм, злагоджену взаємодію з Департаментом кіберполіції, спрямовану на кіберзахист державних інформаційних ресурсів та об'єктів критичної інфраструктури, виконання заходів з поінформованості громадян про забезпечення кібербезпеки та вагомий внесок у справу протидії правопорушенням, вчиненим у кіберпросторі, - про це повідомляють на сайті ВНТУ.

«Старання кожного українця у боротьбі за перемогу над ворогом є безцінними — силовики, медики, освітяни, журналісти, кулінари, програмісти — кожен професіонал зараз на вагу золота.

Але ми дуже тішимося, коли відзначають професійність наших, таких юних, але таких самобутніх, організованих, стійких студентів.

Від початку повномасштабного вторгнення рф, їм вистачило кількох годин, і вони згуртувалися в команду із друзів, одногрупників, колег-студентів для того, щоб стати на варті кіберзахисту нашої країни.

Працювати було над чим — частота кібератак ворожих хакерів збільшилися, як мінімум втричі», - повідомляють у ВНТУ. Щодень вони захищали та відбивали атаки ворогів на цифровому фронті, збільшували свою чисельність, яка із кількох десятків осіб зросла у кілька десятків тисяч однодумців.

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також