У США два брата вклалися в мемну криптовалюту Shiba Inu coin. Тепер вони мільйонери
18:04 16.05.2021
498

Брати Томмі і Джеймс зі штату Нью-Йорк стали мільйонерами, вклавшись в мемну криптовалюту Shiba Inu coin. Про це пише CNN.

Що таке Shiba Inu coin?

Shiba Inu coin (SHIB) називають альтернативою або «вбивцею» Dogecoin. Криптовалюта виникла менше року тому і спочатку створювалася як пародія на Dogecoin.

Причому Dogecoin теж багато років вважалася чимось на зразок жарту, поки її курс не виріс завдяки твітам Ілона Маска.

У квітні Dogecoin і Shiba Inu coin почали стрімко зростати. За місяць Shiba Inu coin подорожчав на 10 000%. До середини травня ринкова капіталізація криптовалюти оцінювалася в $ 7 мільйонів.

Обсяг денних торгів SHIB досягає $500 мільйонів, хоча він не перевищував $1 ще на початку року.

Як розбагатіли брати

Томмі і Джеймс займалися зйомкою весіль, але під час пандемії коронавірусу їх справа стала неприбутковою. Раніше за рік у них було приблизно 30-40 замовлень, але за рік епідемії їм вдалося відзняти лише вісім весіль.

«Ми ніби як сіли в калюжу, - каже Томмі. - Урядових заходів стимулювання було недостатньо, щоб допомогти нам. Я позитивна людина, але було дійсно важко і трохи страшно від незнання того, що буде в майбутньому ».

В результаті брати зацікавилися крипторинком і стали вивчати питання. Спочатку брати вклали по $ 200. Після цього вони поділилися своєю ідеєю з мамою, татом, сестрою та іншими членами сім'ї. Незважаючи на те, що родичі були налаштовані скептично, вони вмовили кожного вкласти по $100.

Через кілька тижнів, коли курс виріс приблизно на 300%, вони вирішили купити ще мемної криптовалюти. В цілому сім'я внесла близько $8 000.

До 13 травня ці $8 000 перетворилися приблизно в $9 мільйонів. На момент написання матеріалу CNN Томмі і Джеймс ще не обміняли криптовалюту на долари, проте їм варто поквапитися, тому що ціни продовжують коливатися.

Читайте також