Влада США виплатить більшості американців по $1400 через пандемію
15:03 11.03.2021
360

Конгрес США остаточно затвердив пакет заходів підтримки американської економіки обсягом $1,9 трлн. План передбачає прямі виплати в розмірі $ 1400 більшості громадян, повідомляє CNN.

За прийняття пакету допомоги проголосували 220 конгресменів, проти виступили 211. Президент Джо Байден планує підписати документ, заснований на власній ініціативі, 12 березня.

План підтримки також передбачає продовження щотижневих виплат допомоги з безробіття в розмірі $300 аж до початку вересня. На прямі виплати американцям направлять в цілому $400 млрд.

Раніше палата представників вже схвалила законопроект, але Сенат вніс до нього деякі зміни. Після цього його повернули на твердження нижньої палати.

У грудні Конгрес затвердив прямі виплати більшості платників податків в розмірі $ 600. Незабаром палата представників проголосувала за збільшення виплат до $ 2000, на чому наполягав тодішній президент Дональд Трамп. Однак Сенат ініціативу відхилив.

На початку січня, після відмови збільшити виплати, на будинки двох політиків були здійснені атаки. На їх дверях фарбою написали фрази, що вимагають великих державних виплат і скасування оренди.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також