Здоровий сон, медитація і б'юті-ритуали: названі головні велнес-тренди 2021 року
09:02 16.02.2021
258

Як повідомляє WGSN, аналітики назвали основні велнес-тренди 2021 року. На їхню думку, в цьому році сектор турботи про своє здоров'я, психічне і фізичне благополуччя все більше зростає, і вже можна виділити основні напрямки.

Так, одним з ключових трендів в цій сфері стане турбота про здоровий сон. Споживачі стали більше цікавитися технологіями турботи про сон - наприклад, розумною постільною білизною, трекера сну і пристроями, що регулюють освітленість. Інша тенденція - турбота про простір для сну. «Ми звернули увагу на спальню як на ключовий простір, в яке споживачі дійсно інвестують», - сказала один з експертів Харрієт Кілікіта.

Інший важливий тренд розвитку велнес-індустрії - зростання вимогливості покупців до чесності компаній, що виробляють б'юті-товари та надають послуги. «У сфері краси людям потрібні продукти, які підтримуються професійними експертами та підтверджені науковими дослідженнями і клінічними даними. Споживачам не потрібні товари, які є фальшивкою», - каже Тереза ​​Йі.

Здорове харчування як тренд теж нікуди не дінеться, але стане більше зосереджений на локальних виробників і місцевій кухні: на тлі пандемії інтерес до локальної продукції у споживачів сильно виріс.

Експерти також відзначили важливість щоденних ритуалів для відпочинку і розслаблення, а ще медитацій і поєднання таких практик з б'юті-ритуалами: «Повсякденні ритуали стали більш досконалими, забезпечуючи терапевтичний досвід для боротьби зі стресом, тривогою і заспокоєння розуму. Косметичні бренди створюють набори, які поєднують засоби по догляду за шкірою з медитацією і роботою з диханням, допомагаючи споживачам перемикатися між режимами роботи і відпочинку ».

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також