У дев’яти областях аварійні відключення — Укренерго
12:02 12.01.2023
254

В енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності, особливо у ранкові та вечірні години піку споживання. До всіх областей доведені ліміти - протягом доби. Ужезранку через перевищення лімітів споживання у 9 областях застосовуються аварійні відключення, повідомили в НЕК "Укренерго".

«Станом на 11:00 12 січня зберігається значний дефіцит потужності, особливо у ранкові та вечірні години максимального споживання. Холодна погода сприяє зростанню споживання.
Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведені ліміти споживання, які діють з 00:00 до 24:00. Вже зранку у дев’яти областях були перевищені ліміти споживання, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовувалися аварійні відключення»- йдеться у повідомлені.

Нагадуємо, що для дотримання лімітів оператори систем розподілу (обленерго) складають і застосовують графіки планових відключень. Перелік обленерго можна знайти за посиланням http://bit.ly/3tGVpah 

«Наголошуємо, що загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок масованих ракетних та дронових атак росіян по енергетичній інфраструктурі. Крім цього, ворогом тимчасово окуповані низка електростанцій, які виробляли електроенергію для українців, серед яких найбільша Запорізька АЕС. Ці потужності дозволили б у повній мірі покрити потребу в електроенергії»,- зазначають в Укрненерго

Як наголошують в компанії «Укренерго», виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених ракетними та безпілотними атаками ворога. І спільними зусиллями це нам поступово вдається.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa
Регіони
Сьогодні, 12:09
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa