У столичних школах запрацює нова модель харчування
15:40 11.12.2018
254

Влада Києва працює над оптимiзацiєю харчування дiтей столичних шкiл. Про це у вiдповiдь на запит УНН повiдомили у прес-службi Київської мiської державної адмiнiстрацiї.

Нову модель харчування доручив розробити мiський голова Вiталiй Кличко.

"Головною метою нової моделi харчування учнiв у закладах загальної середньої освiти є пiдвищення споживчих властивостей блюд, передбачених шкiльним меню, вiдповiдного рiвня безпеки харчових продуктiв споживання, а також створення умов для забезпечення унiфiкованого рiвня якостi в усiх школах мiста Києва. Заклади загальної середньої освiти, якi на сьогоднi мають кращi зразки органiзацiї харчування, за пропозицiями районних управлiнь освiти, здiйснюватимуть харчування за тiєю ж концепцiєю", - розповiли у КМДА.

Окрiм того, планується запровадити єдину систему контролю якостi за дотриманням норм калорiйностi, уточнили у КМДА. Для цього влада мiста заручиться пiдтримкою ГУ Держпродспоживслужби у Києвi.

"З цiєю метою буде запроваджено технологiчнi карти (рецептури), стандарти матерiального забезпечення їдалень, монiторинг якостi продуктiв та багаторiвневий контроль якостi наданих послуг", - розповiли в Київськiй мiськiй держадмiнiстрацiї.

Також у межах впровадження нової моделi у КМДА планують запровадити безготiвковi форми розрахункiв за шкiльнi обiди. Продаж їжi здiйснюватиметься коштом батькiв.

Пропозицiї КМДА обговорено з головами та начальниками управлiнь освiти районних в мiстi Києвi державних адмiнiстрацiй. Дата впровадження нової моделi поки що не оголошена.

Читайте також