Пенсіонерів зобов'яжуть отримувати пенсію на банківські картки
10:32 06.04.2021
262

З 01 вересня 2021 року пенсіонери і одержувачі соціальних виплат будуть зобов'язані визначитися з банківською установою, в якій вони будуть отримувати належні їм нарахування.

29 березня 2021 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про додаткові заходи щодо організації виплати та доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів в межах України» №277.

До 01 вересня 2021 року доставку пенсій та інших соціальних виплат продовжить здійснювати «Укрпошта» 

 Однак, виходячи з тексту постанови №277, адресна доставка пенсій та інших соціальних виплат залишається ТІЛЬКИ ДЛЯ 4-х наступних категорій громадян:

1️⃣ людей з інвалідністю I групи;

2️⃣ осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду;

3️⃣ осіб, які досягли 80-річного віку;

4️⃣ одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги по догляду.

Відповідно, всі інші громадяни України – одержувачі пенсій та соціальних виплат, для того щоб мати можливість своєчасного отримання належної їм виплати, БУДУТЬ ЗОБОВ'ЯЗАНІ ВІДКРИТИ РАХУНОК в уповноваженому банківській установі. Відкрити банківський рахунок для отримання пенсії громадяни зможуть також до 01 вересня 2021 року.

У разі, якщо до цього терміну громадянин України – одержувач пенсії або соціальних виплат самостійно не відкриє банківський рахунок в уповноваженому банку, такий рахунок громадянину буде відкритий за заявою Пенсійного фонду України або управління соціального захисту населення відповідного населеного пункту.

Джерело: Адвокат Права

Автор: Анна Макарчук
Читайте також