Українці зможуть змінювати по батькові: що говорять прихильники та критики ініціативи
12:43 02.01.2021
254

Відтепер, українці зможуть змінити не лише ім’я чи прізвище, а й по батькові. Відповідний закон вступив в дію 1 січня. Про прихильників і критиків ініціативи йдеться розповіли у сюжеті ТСН.

У списку планів Анни на 2021 рік першим пунктом — похід до РАЦСу.

В мене дуже погані асоціації, він (батько. — прим. авт.) був алкоголіком, дуже агресивним алкоголіком, тож у мене з моїм “по батькові” дуже погані асоціації, я його ніде не використовую і ніколи нікому не казала, хто я по батькові, — розповідає вона.

Дівчина вже давно змінила батьківське прізвище на дівоче мамине, тоді ж хотіла і позбутися по батькові.

Відповідно до нового закону вільно міняти третій рядок паспорта можна з 16 років. І це занадто юний вік, вважає Олександр Стець, голова громадської організації батьків. До того ж певен, що закон порушує права батьків.

Давайте поговоримо про право батька, який виховував дитину, який вкладався в дитину і в один момент він чує від дитини про те, що буде змінено по батькові, тобто підрізати його коріння, — зазначає він.

Зазначимо, щороку в Україні тисячі людей змінюють імена. Набагато частіше — прізвища, однак це пов’язане з тим, що зазвичай дівчата беруть прізвище чоловіка після одруження. Попит на зміну по батькові теж буде, певні в Мін'юсті.

Читайте також