Дію сертифіката електронного цифрового підпису можна продовжити в режимі онлайн, - ГУ ДПС
15:02 25.11.2021
288

«Якщо у платника є діючий сертифікат електронного цифрового підпису, такий платник може скористатися усіма перевагами електронного документообігу. При цьому, важливо слідкувати за терміном його дії. Проте віднедавна  продовжити дію такого сертифікату можна он-лайн (дистанційно) за електронним запитом»,- повідомив начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков під час зустрічі з представниками  громадських організацій регіону.

Він звернув увагу присутніх, що зробити таку дію необхідно не пізніше дня, що передує дню закінчення строку чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів. З метою уникнення помилок при повторному (дистанційному) формуванні сертифікатів за електронним запитом рекомендував здійснювати дане формування за декілька днів до закінчення строку чинності сертифікатів.

Також посадовець зауважив, що дистанційно сформувати нові сертифікати зможуть лише ті користувачі, які мають: чинні сертифікати (наприклад, до закінчення строку чинності сертифікатів залишилося декілька днів); незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо); особистий ключ, доступний лише користувачу та який не є скомпрометованим. Крім того, Микола Суржиков звернув увагу присутніх, що перевірити термін дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа можна на офіційному інформаційному ресурсі надавача такого ключа.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також