Як надійно обрати постачальників чи контрагентів: система YouControl
16:03 27.05.2021
283

Інформаційно-аналітична платформа YouControl нещодавно випустила новий інструмент для перевірки контрагентів - https://youcontrol.com.ua/topics/perevirity-pidpryemstvo-za-ipn-nadiyniy-sposib/ "Перевірити підприємство за ІПН (ЄДРПОУ)". Система YouControl має низку корисних інструментів для аналізу діяльності кожної компанії України: це дає можливість оцінити репутацію контрагента перед прийняттям рішення щодо співпраці зокрема.

Основною місією системи https://youcontrol.com.ua/ru/topics/perevirity-pidpryemstvo-za-ipn-nadiyniy-sposib/ є допомога у створенні прозорого бізнес-середовища, можливостей та інструментів для ефективної співпраці чи в пошуці роботи. Система також дає можливість безкоштовно нею користуватися журналістам, громадським активістам, студентам та науковцям. 

Як користуватися системою, які функції має інструмент розповімо покроково. За допомогою пошуку за ІПН або ЄДРПОУ ми одразу бачимо ключові дані про будь-яку компанію:

  • •  чи дійсно існує в Україні конкретний ідентифікаційний код
  • •  чи збігається ім'я засновника і дата реєстрації ФОП з наданою вам інформацією
  • •  наявність у підприємства податкової заборгованості

Це одразу дає змогу оцінити правдивість інформації, якою ви володієте та скласти уявлення про репутацію вашого контрагента, окреслити для себе чи варто далі витрачати час на пошук даних.

Також ви бачите скільки років компанія працює на ринку. Довга тривалість діяльності свідчить про стабільність, стійкість до криз та надійність. Важливою функцією є можлівсть побачити чи є в компанії великі податкові чи зарплатні борги. Невеликі податкові борги і/або несвоєчасне подання звітів може свідчити про некомпетентність бухгалтера або взагалі його відсутність. У такому випадку співпраця можлива на ваш страх і ризик, але врахуйте, що перевіряти документацію по цьому контрагенту потрібно якомога уважніше.

Переконатися, що компанія не знаходиться під санкціями РНБОУ або міжнародними. А також, що її керівник не перебуває у розшуку та не керує ще понад переліком компаній, що також може свідчити про ненадійність організації. Зверніть увагу на перевірки, які останнім часом проходила компанія, та якими були їх наслідки.

Перевіряти надійність партнерів слід не тільки на початковому етапі, але й під час всього періоду співпраці. Для циього у YouControl є функція моніторингу, що дозволяє оперативно відслідковувати всі зміни, що відбуваються з контрагентами.  На компанію подали в суд? Система відправить email-сповіщення.

Мінімізувати можливі наслідки невдалої співпраці стало простішим, будувати надійні та прозорі зв'язки з контрагентами стає можливим, вам більше не потрібно ризикувати та лише здогадуватись з ким ви працюєте.


 

 

Автор: Катерина П.
Читайте також