Нардепи пропонують скасувати обмеження бюджету Українського культурного фонду до кінця війни
20:00 07.10.2022
334

Народні депутати пропонують скасувати до закінчення воєнного стану обмеження щодо фінансування поточної діяльності Українського культурного фонду не більше 16% річних надходжень УКФ з усіх джерел, повідомляє «Детектор медіа».

Вони підтримали частину законопроєкту №8023, що стосується фінансування УКФ. Водночас, комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав норми про передачу частини повноважень керівних органів УКФ Міністерству культури та інформаційної політики на період воєнного стану.

«Ми згодні, що потрібно підтримувати фінансово Український культурний фонд. Нас турбує, що постійно зменшуються видатки на культуру. Пункт 2.2 мені здається неправильним і небезпечним. У разі їх ухвалення ми ставимо під загрозу саму природу Українського культурного фонду як незалежної інституції. Ці норми під приводом воєнного стану пропонують позбавити УКФ незалежності і доручити міністерству культури керувати роботою Фонду», – зазначив Володимир В’ятрович у коментарі «Детектору медіа». 

«Я не погоджуюсь, що проєкт хоче передати владу над УКФ міністру. Ми багатьом організаціям на період воєнного стану спростили процедури. Функціонал виконавчого органу УКФ і експертів зберігається», – зауважив голова комітету Микита Потураєв.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також