Відсьогодні Україна припиняє експорт газу
13:00 04.03.2022
362

Відсьогодні розподіл потужності та підтвердження номінацій / реномінацій з метою експорту природного газу з України припиняються, - про це повідомляє Оператор ГТС України (ОГТСУ).

“На виконання рішення Кризового комітету та в межах заходів, передбачених Національним планом дій в енергетиці у разі надзвичайної кризової ситуації, учасникам ринку природного газу заборонено здійснювати експорт природного газу з митної території України, у тому числі природного газу в газосховищах України в митному режимі “митний склад”, - ідеться у повідомленні.

Відповідно, ОГТСУ зупиняє надання послуг з транспортування природного газу до міждержавних точок виходу з ГТС України для здійснення операцій з експорту природного газу. З наступної газової доби (4.03.2022) розподіл потужності та підтвердження номінацій / реномінацій з метою експорту природного газу припиняється.

Водночас в ОГТСУ запевнили: це рішення не впливає на транзит газу територією України.

“Агресія Росії проти України призвела до надзвичайних та безпрецедентних умов і обмежень, коли всі компанії енергетичної галузі мають зосередитися на безпеці постачання природного газу для України та українців”, - наголошує Оператор української ГТС.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також