Щодня до лікарень Маріуполя звертаються до 15 осіб з симптомами холери чи дизентерії
12:00 17.06.2022
261

Щодня до лікарень окупованого Росією Маріуполя звертаються до 15 маріупольців з симптомами холери чи дизентерії, - про це у Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Джерела з кола колаборантів повідомляють про щоденні звернення 10-15 людей з симптомами холери чи дизентерії (діарея, рвота, головний біль). Реагентів для тестування немає – все вивезено окупантами. Антибіотиків – немає. Людей просто відправляють додому. Окупанти обмежили спілкування з маріупольцями у лікарнях. В лікарні №2, де на стаціонарі російські військові, від позавчора вони не відвідують спільну столову. Все окреме", - повідомив він.

За словами Андрющенка, у Лівобережному районі міста вчора було помічено кортеж Міжнародного комітету Червоного Хреста, який привіз 4 фури гуманітарної допомоги.

"Сподіваємось, що через відкритий доступ МКЧХ втрутиться в ситуацію. Самі окупанти нічого не роблять, навіть не запроваджено заборону на продаж живої риби, як одного з найбільших джерел захворювання", - додав він.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також