Українські волонтери зможуть зареєструватися онлайн в «Дії»
11:00 18.11.2022
254

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який максимально спрощує всі процедури реєстрації волонтерів і диджиталізує процедуру. 

«З початком повномасштабної російської агресії велика кількість українців стали волонтерами. Вони долучилися до допомоги Збройним силам України, збирали кошти на закупівлю касок, бронежилетів, автомобілів тощо. Усі збори здійснювалися на особисті картки. Для того, щоби ці гроші не оподатковувалися, необхідно було зареєструватися в Реєстрі волонтерів, який діє з 2015 року. Однак для реєстрації необхідно було взяти довідку з банку, занести її в податкову, написати заяву й надати копії документів. Це забирає якийсь час, а він у волонтерів дуже цінний», – зауважили в уряді.

За словами нардепа Романа Грищука, ухвалений законопроєкт «максимально спрощує всі процедури реєстрації волонтерів і диджиталізує процедуру».

Після набуття чинності ухваленого закону волонтери зможуть зареєструватися онлайн у «Дії». Зараз важливо, щоб кожен, хто справді займається волонтерською діяльністю, указав про це декларативно державі та вніс себе в Реєстр волонтерів, щоб потім у податківців не виникало питань з приводу збору коштів і сплати з них податків», – додав Грищук.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також