Уряд вніс зміни щодо надання грантів у рамках програми «єРобота»
10:00 16.11.2022
261

Пресслужба Міністерства економіки повідомляє, що уряд вніс зміни до програм грантової підтримки єРобота за якою підприємцям надаються мікрогранти на власну справу та гранти на розвиток садів та теплиць.

Проектом акта пропонується внести зміни до програм грантової підтримки (мікрогранти на власну справу, гранти на розвиток садів та теплиць), які спрямовані на:

1) перенесення дати початку шестимісячного строку, протягом якого мають бути створені робочі місця та відбутись працевлаштування на них осіб:

  • було: з дня укладання договору мікрогранту;
  • пропонується: з дня зарахування коштів на рахунок отримувача;

2) надання можливості подання сканованих копій проектів висадки насаджень та проектів будівництва модульних теплиць, що обов’язково додаються до заяв на отримання відповідних грантів;

3) встановлення максимального розміру гранту на будівництво модульних теплиць залежно від площі модульної теплиці, а саме:

  • 0,4 га - 0,6 га – 2,0 млн. гривень;
  • 0,8 га - 1,2 га – 3,5 млн. гривень;
  • 1,6 га - 2,4 га – 7,0 млн. гривень;

4) уточнення кількості створюваних нових робочих місць за підсумками проекту будівництва модульної теплиці:

  • було: створити щонайменше 40 нових робочих місць;
  • пропонується: не менше 14 нових робочих місць на 1 гектар модульних теплиць.

За даними Мінекономіки, станом на початок листопада отримано 14,6 тис. заявок на гранти за чотирма програмами проєкту "єРобота". При цьому ухвалено 2 131 позитивне рішення про надання грантів на загальну суму 1,8 млрд грн, із них 1 911 рішень - за програмою «Власна справа». За програмою "Переробка" схвалено надання 167 грантів, за програмою "Сад/Теплиця" - 53 грантів.

 

Автор: Богдана Валігура
Читайте також