Українці категорично проти відмови від членства в НАТО на користь "миру" з росією
19:43 05.12.2023
334

Звіт від Центру "Нова Європа" розкриває глибоке неприйняття можливості обміну членства в НАТО на "мир" у контексті переговорів з Росією. Опитування показало, що 67% українців категорично вважають цю ідею неприпустимою (57%) або небажаною (10%). Лише 12% респондентів висловили підтримку цьому варіанту.

Це відображає загальне ставлення українців до власної безпеки та суверенітету. Зокрема, 71% опитаних виступили проти будь-яких уступок Росії, пов'язаних із членством України в Європейському Союзі. З цієї категорії опитаних 61% вважають це неприпустимим, а 10% - небажаним. Лише 11% були б готові підтримати такі уступки.

Додатково, пропозиції щодо повернення тимчасово окупованих територій, скорочення української армії, надання державного статусу російській мові, зменшення репарацій та відмови від притягнення до відповідальності російських злочинців зустріли ще більше неприйняття українського народу.

Водночас, інше опитування підтверджує високу підтримку вступу України до Євросоюзу та НАТО. За результатами цього опитування, якщо б референдум відбувався зараз, 78% опитаних голосували б за вступ до ЄС, а 77% підтримують вступ до НАТО.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також