Українців закликають повертатися з Росії та утриматися від поїздок туди
16:30 23.02.2022
367

У зв’яз­ку з по­си­лен­ням ро­сій­ської аг­ре­сії про­ти Ук­ра­їни, сьогод­ні, 23 лю­то­го, Мі­ніс­терс­тво за­кор­донних справ Ук­ра­їни ре­ко­мен­ду­ва­ло спів­вітчиз­ни­кам ут­ри­ма­ти­ся від будь­-яких по­їз­док до Ро­сій­ської Фе­де­ра­ції, а тим, хто пе­ре­бу­ває в цій кра­їні, — не­гай­но за­ли­ши­ти її те­ри­то­рію. Про це й­деться на сай­ті Уря­ду.

"Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від будь-яких поїздок до Російської Федерації, а тим, хто перебуває в цій країні, - негайно покинути її територію", - йдеться у повідомленні відомства.

Це пов'язано з посиленням російської агресії проти України, що, зокрема, може спричинити суттєве обмеження можливостей надання консульської допомоги на території РФ, зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

При цьому в МЗС нагадали, що нехтування цими рекомендаціями значно ускладнить забезпечення належного захисту українських громадян у Російській Федерації.

Раніше стало відомо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба скликав засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку з діями Росії в ОРДЛО.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також