Українцям розповіли, скільки доведеться платити за роздруківку квитків Укрзалізниці
21:03 09.01.2022
258

"Укрзалізниця" запровадила плату за роздруківку електронних квитків. Зробити це можна у будь-якій касі на будь-якому вокзалі України за 12 грн.

Про це у себе в Facebook повідомив журналіст Олександр Рудоманов. Також він опублікував фотографію вже надрукованого електронного квитка.

"А ви знаєте, що за обмін електронного квитка на паперовий у касах "Укрзалізниці" тепер потрібно платити 12 гривень? 

Цю послугу запровадили у середині грудня", - написав журналіст.

Виходячи з документа, вартість формується на основі двох показників:

  • 10 грн коштує сама роздруківка;
  • 2 грн – ПДВ.

В "Укрзалізниці" підтвердили, що обміняти електронний квиток на паперовий можна у будь-якій касі на будь-якому вокзалі України, заплативши 12 грн.

У коментарях до посту люди зазначають, що нововведення має допомогти позбавитися черг біля кас, оскільки раніше пасажири прагнули мати на руках паперовий документ "про всяк випадок", а для посадки на потяг цілком достатньо показати е-квиток.

Також багато хто зазначив, що можна цілком обійтися звичайною роздруківкою квитка на принтері. Обійдеться це набагато дешевше, ніж у касі.

Водночас зазначимо: у правилах онлайн-замовлення квитків не згадується про можливість роздрукувати проїзний документ на спеціальному бланку. У довідці для пасажирів зазначено лише те, що друкувати квиток у касі не потрібно.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також