В Україні з 1 квітня стартував автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів
21:09 17.04.2024
331

В Україні з першого квітня автоматично перераховуються пенсії для пенсіонерів, які продовжують працювати, з урахуванням стажу за останні два роки. Це повідомлення надійшло від Міністерства соціальної політики України.

За інформацією відомства, новий розмір пенсій залежить як від заробітної плати, так і від страхового стажу, який враховує період сплати Єдиного соціального внеску (ЄСВ). З кожним роком праці страховий стаж пенсіонера зростає, що сприяє збільшенню пенсійних виплат.

З 1 квітня пенсії для працюючих пенсіонерів були переглянуті, причому конкретний розмір підвищення залежить від довжини страхового стажу та величини заробітної плати, зазначили у Міністерстві соціальної політики. Міністерство також підкреслило, що для перерахунку пенсій не потрібно особисто звертатись, адже процес проводиться автоматично на основі даних Державного реєстру застрахованих осіб.

Цьогоріч перерахунок торкнувся близько 654 тисяч працюючих пенсіонерів, що становить приблизно 6,2% від їх загальної кількості, яка на 1 січня 2024 року складала 10,51 мільйонів осіб в Україні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також