В Україні зміниться порядок реєстрації транспортних засобів
18:05 06.12.2022
254

Міністерство фінансів оцінило державний борг України станом на початок листопада у 93,45 млрд дол., а загалом сукупний державний борг України - у 103,12 млрд дол. Народний депутат з фінансового комітету ВР Ярослав Железняк каже, що його обсяг наближається до 80% ВВП.

Одразу дві постанови Уряду №1019 та №1299, які вносять зміни в процедуру реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, набувають чинності 14 грудня.

«Перша зміна стосується дослідження транспортного засобу, яке проводить Експертна служба МВС. Воно виокремлюється з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС. Це не означає скасування. Тепер його треба проходити до звернення за послугою реєстрації і перереєстрації», — розповів заступник очільника ГСЦ МВС Володимир Баранець.

Це виокремлення дозволяє надалі проводити реєстраційні дії з ТЗ онлайн за допомогою двох смартфонів чи комп’ютерів — власника і покупця.

Алгоритм реєстрації ТЗ при купівлі-продажу авто тепер такий: спочатку звертаєтесь в Експертну службу МВС, отримуєте висновок про ТЗ. Потім власник та покупець або їх представник звертаються у СЦ МВС і проводять перереєстрацію ТЗ. Це можна буде зробити і онлайн.
 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також