В Україну повернули підлітка, якого росіяни незаконно депортували до рф — омбудсмен
16:06 20.12.2022
259

В Україну вдалося повернути 16-річного хлопця з Донеччини, незаконно депортованого до рф. Там він жив у "прийомній родині".

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Facebook.

"До України вдалося повернути дитину, яка жила в прийомній сім’ї в росії. 16-річний Сергій жив поблизу Маріуполя, незадовго до війни втратив батьків, однак має сестру. Після захоплення російськими окупантами рідного населеного пункту, його та багатьох інших дітей вивезли в Донецьк, а згодом до росії", - написав омбудсмен.

За словами Лубінця, його російська "колега" марія львова-бєлова, яка приїжджала для "милого спілкування" з дітьми на камеру пропагандистських ЗМІ, вирішила долю Сергія та інших вивезених українських дітей – всиновлення в російські сім’ї. 

Лубінець зазначив, що хлопця не покидала думка про те, що він повинен повернутися на батьківщину. Допомогу він знайшов в інтернеті. "Я хочу повернутися з рф до України", - повідомлення, яке відправив Сергій у одному з чат-ботів і отримав відповідь, що йому в цьому допоможуть.

19 грудня його зустріли на кордоні з Україною. 

"Я вражений цілеспрямованістю юного українця та його непереборним бажанням повернутися додому. Це приклад того, що є в українцях – наша незламність і наполегливість", - додав Лубінець.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також