Відключення світла в Україні призводять до проблем зі зв'язком через перевантаження мобільних мереж
14:33 07.06.2024
254

Під час відключень електроенергії в Україні різко зростає навантаження на мережі мобільних операторів через масовий перехід на мобільний інтернет, що викликає проблеми зі зв'язком.

Як повідомив директор департаменту з розвитку фіксованого інтернету Міністерства цифрової трансформації Юрій Мацик в ефірі телемарафону, в Україні більшість користувачів зазвичай використовують доступ до інтернету через фіксовану мережу, і лише незначна частина користується мобільним зв’язком. Зокрема, 80% інтернет-трафіку проходить через фіксовані wifi мережі.

Однак, під час відключень світла, мобільні телефони автоматично переходять на стільникові дані, що значно збільшує навантаження на вежі мобільних операторів. Це призводить до того, що мобільні мережі не можуть впоратись із різким збільшенням кількості користувачів мобільного інтернету, що викликає проблеми зі зв'язком.

Мацик також зазначив, що частотний ресурс операторів, від якого залежить пропускна здатність мережі, має обмеження, які неможливо швидко збільшити.

Міністерство цифрової трансформації закликало громадян самостійно подбати про стабільну роботу інтернет-мережі у своїх домівках. Для цього слід звернутися до свого провайдера і дізнатися про можливість підключення технології xPON.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також