Водонагрівачі з функціями смарт: зручність та економія
13:33 27.09.2022
264

Сучасний бойлер – це не просто металевий бак з функцією підігріву, а й інтелектуальний пристрій з можливістю підключення до Wi-Fi та системи розумного будинку.

Керувати водонагрівачем можна за допомогою смартфона, що дає можливість дистанційно його вмикати й вимикати, контролювати рівень температури та кількість витраченої води. Крім цих характеристик, виробники бойлерів наділяють прилади потужністю, енергоефективністю та надійністю. Розберемо, які функції сучасних smart-водонагрівачів допомагають економити воду та гроші.

Контроль температури без перегрівання та зайвих витрат

Звичайні водонагрівачі оснащені термостатом, який постійно працює на максимальній потужності. Коли вода в резервуарі підігрівається до потрібного рівня, ТЕН вимикається, а при зниженні температури вмикається на максимум. Часто пристрій перегріває воду вище заданої норми, при цьому витрачається зайва електроенергія.

Сучасні прилади вирішують цю проблему. Завдяки новим технологіям, які використовують виробники, електричні бойлери контролюють рівень температури, до якої потрібно підігріти воду. ТЕН працює не на повну потужність, а рівно на стільки, скільки треба, щоб підвищити температуру на кілька градусів, що також допомагає знизити навантаження на електромережу.

Дистанційне управління з будь-якої точки світу

Керувати роботою бойлера нового покоління можна на відстані. Для цього потрібно підключити прилад до домашньої мережі Wi-Fi та встановити спеціальний додаток, у якому дистанційно можна віддавати різні команди:

  • регулювати потужність ТЕНа;
  • встановити рівень температури;
  • налаштувати графік підігрівання води;
  • вмикати та вимикати пристрій.

Все це можна робити на будь-якій відстані – знаходячись у сусідній кімнаті, по дорозі додому або з іншої країни.

Облік звичок господаря: гаряча вода тоді, коли потрібна

Ще одна важлива опція сучасних приладів – здатність підлаштовуватись під спосіб життя власника, запам’ятовувати його звички та адаптуватись під них. В залежності від моделі, приладу потрібно близько тижня користування, щоб розрахувати алгоритм використання гарячої води. Вам не доведеться щоразу вмикати та вимикати бойлер – це відбувається автоматично до того часу, коли знадобиться гаряча вода. Цей режим робить користування більш комфортним, а також допомагає економити електроенергію.

«Розумний» прилад турбується про безпеку власника та не перегріває воду вище 75 градусів. В деяких моделях також передбачена термічна обробка для захисту від бактерій, яка запускається автоматично, якщо бойлером довго не користувались. Також можна ввімкнути економічний режим для підтримання температури на рівні 55 градусів. Це допоможе захистити ТЕН від перегрівання, тоді як вода залишається достатньо теплою для миття рук та посуду.

Автор: Іван Петрик
Читайте також