Як без проблем перетнути польський кордон: документи і корисна інформація
19:30 08.08.2017
253

Як перетнути польський кордон без проблем, хвилює абсолютно кожного, хто їде в сусідню країну. Особливо переживають ті, хто направляються в Польщу перший раз. Щоб уникнути неприємностей, непорозумінь і відчувати себе впевнено і спокійно, необхідно підготуватися до зустрічі з прикордонниками заздалегідь, зібрати всі необхідні документи і вчасно їх пред'явити, повідомляє  segodnya.ua. з посиланням на eurowork.com.ua.

Перше, про що потрібно подбати - це зібрати всі необхідні документи, які може зажадати прикордонник. Зокрема, це закордонний паспот, віза (якщо ви їдете не по біометричному паспорту); запрошення від роботодавця (якщо їдете на роботу).

Якщо перетинаєте кордон на власному автомобілі, крім закордонного паспорта з візою, ви повинні будете пред'явити техпаспорт на автомобіль, страховий поліс для водія, який діє за кордоном (його також називають "Green Card", завдяки яскраво-зеленому кольору страховки); нотаріально завірена довіреність, що дозволяє виїжджати за межі країни (якщо автомобіль вам не належить); шляховий лист, де ви вказані в якості водія транспортного засобу, в разі, якщо ви їдете на службовому транспорті, зареєстрованому на компанію або юридичну особу.

Під'їжджаючи до польського кордону дуже важливо пам'ятати кілька простих, але значущих правил. Порушувати їх вкрай не рекомендується, це загрожує штрафами різних розмірів. Слід пам'ятати, що:

На кордоні суворо заборонено фотографувати або знімати відео. Якщо за цим заняттям вас застане митник, фотоапарат у вас буде вилучено, матеріал з нього вилучений, а порушнику порядку можуть виписати штраф

Правила дорожнього руху повинні неухильно виконуватися. Не варто ігнорувати шлагбауми і знаки, а якщо все-таки порушили, категорично не рекомендується сперечатися з прикордонником: якщо визнаєте свою провину і пообіцяєте бути надалі уважніше, то, найімовірніше, відбудетесь тільки попередженням. Почавши доводити свою правоту, ризикуєте сплатити штраф не менше 150 злотих, якщо переконати в своїй невинності не вдасться.

Черга на кордоні – це завжди неприємно. Автобуси і маршрутки проходять її порівняно швидко, а от приватні авто можуть затриматися на довгі години. При цьому дуже важливо пам'ятати, що вийти з машини на перекур або в туалет ви можете тільки на українській стороні (і то, особливо розгулювати по прикордонній території вам не дозволять), а на польській стороні ви взагалі не маєте права залишати транспортний засіб. Тому всі справи необхідно вирішити заздалегідь. Незважаючи на безліч нюансів, перетин україно-польського кордону аж ніяк не така складна процедура, як може здатися.

Насправді, проблем не виникне, якщо ви не порушуєте правил, адекватно поводите себе і маєте на руках необхідні документи.

Попередня новина
Читайте також